Sunday, June 25, 2017

I GOT IN!


Mie vihdoinkin tein sen!! Kolmannen vuoden vaati käydä pääsykokeissa, ennen kuin onnistuin. Pääsin sisälle Joensuun yliopistoon lukemaan historiaa. Vielä odotan tuloksia Tampereelta tosin, se oli ensimmäinen valintani, mutta oon todella, todella ylpeä itsestäni tällä hetkellä. Mä joka tapauksessa tulen opiskelemaan syksystä lähtien yliopistossa, oli se sitten Joensuussa tai Tampereella. Kävin ekaa kertaa kokeilemassa historian pääsykoetta jo vuonna 2011, ja varasijalle 51 pääsin. Viime vuonna kokeilin uudestaan ja napsahti taas se sama 51. varasija. Ja tiedättekö mitä? Nyt pääsin suoraan sisälle! Olin ihan sanaton ku näin, että mut oli hyväksytty. Mulla oli jo pääsykokeen tehtyäni jotenkin tosi onnistunut olo, se meni niin hyvin.

Mie oon rakastanut historiaa jo ala-asteelta saakka, ja muistan silloiselle opettajalleni jo kerran sanoneeni, että haluan isona historian opettajaksi. Kyllähän tuo haaveiltu ammatti on välillä vaihdellut luokanopettajasta ompelijaan, mutta aina on kytenyt ykköshaaveena kuitenkin juuri HISTORIA, jossain muodossa. Luin näihin pääsykokeisiin ihan sikana, kävin avoimessa yliopistossa kursseja ja se todellakin tuotti tulosta. Lukion kirjat ei mitenkään ois riittäny mun mielestä näihin pääsykokeisiin. Kannattaa siis aina hakea tietoa myös muualta pääsykokeisiin lukiessa.

Minuu jännittää ihan hirveesti opiskelun aloittaminen. Odotan sitä kuitenkin todella innolla ja aion ottaa seuraavista opiskeluvuosista täyden ilon irti! Nämä kuvat ovat vuodelta 2012, mutta inspiraationsa saaneet historiasta, joten sopivat tähän postaukseen täydellisesti.

(I finally did it! It took three entrance exams until I succeeded to get in. I will - propably - start to read history in university of Joensuu. I said "propably", because I am still waiting for results from Tampere. Tampere was my first choice. Anyhow, I will study history in university next Fall, wether it was in Jns or in Tre. I took my first test in history in 2011 and then again in 2016, but I failed. I hadn't read enough, obviously, because I was waaaay behind in rankings. Now I got straight in! I was so speechless when I saw they had accepted me.

I have loved history ever since I was a kid, and I remember telling my elementary school teacher that I'd like to be a history teacher when I grow up. My dream job has changed from time to time but history have always been something that I love the most. I studied for the entrance exam so much, and took courses in open university and it was definitely worth it. My history study books from high school were not enough for these exams. So I recommend to read a lot more material for entrance exams.

I am so excited about my studies and I will definitely make the best time of my Uni life!! Photos are from 2012, but they were inspired by history, so they fit perfectly into this post.)

9 comments:

 1. En normaalisti juuri kommentoi blogeihin, mutta nyt on pakko tulla toivottamaan isosti onnea! Hienoa ettet ole luovuttanut unelmasi suhteen ja näin kova työ palkittiin! Paljon tsemppiä opiskeluun!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oi kiitoksia paljon! Olisin yrittänyt ensi vuonna uudestaan, jos ei ois tälläkään kertaa napannut :D

   Delete
 2. Many, many congratulations - I hope whichever place you end up, in works out very well for you! Kx

  ReplyDelete
 3. Onnittelut täältäkin! Oli hieno juttu, kun jaksoit sitkeästi yrittää! Meilläkin isäntä on opiskellut nuorena historiaa; ensin Jyväskylässä ja sitten myöhemmin Joensuussa:) Ja se meidän neitokin harkitsi sitä, mutta päätyi sitten niitten puutöitten pariin. Hänellä loppui keväällä ne artesaaniopiskelut ja muutama päivä sitten sai tietää päässeensä puusepänopiin:)

  ReplyDelete
 4. Onnea opiskelupaikasta! On hieno tunne päästä opiskelemaan alaa joka tuntuu rakkaalta jo valmiiksi. Vietä rentouttava kesä ja sitten syksyllä tsemppiä opintoihin :D

  ReplyDelete

Polite comments make my day!

Go raibh maith agat!

Yours sincerely,
Sara Kristiina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...