Tuesday, October 4, 2016

Can't let this go


Tämä 1940-luvun Ann Kauffmanin kaksiosainen silkki(?)puku on niitä vaatteita, joista en vaan voi luopua. Se on minulle yläosasta häiritsevän iso, mutta kun se on niiiin kaunis väriä ja yksityiskohtia myöten! Olen tässä muutaman päivän ajan miettinyt sen myymistä, mutta tullut siihen tulokseen, etten vaan ole siihen vielä valmis - vaikka ostin puvun noin kaksi vuotta sitten ja tänään oli sen kolmas käyttökerta.. Täytyy ehkä odottaa sitä pahinta rahapulaa, tämä on nimittäin hyväkuntoinen. Onko teillä tällaisia vaatteita kaapissa, jotka eivät istu, mutta joista on vaan todella vaikea päästää irti?

Lähden huomenna aamusta kohti Oulua ja irkkufestivaaleja. Seitsemän tuntia linja-autossa taas edessä.. Jospa tällä kertaa takaisintulomatkaa en kärsisi krapulassa, niinkun viimeksi :D Tekee varmasti todella hyvää voinnilleni päästä pois Joensuusta muutamaksi päiväksi. 

(This 1940s two-pieced silk(?) suit by Ann Kauffman is one of those pieces I can't let go. This is way too loose for me from the bodice, but it has so beautiful color and details! I have been thinking about selling this beauty, but I am not ready yet - even though I bought it two years ago and this is the third time I ever wear it. I must wait til my worst lack of money until I am ready for selling. This is in so good condition. Do you have any pieces that don't fit right but are hard to let go of?

Tomorrow morning I will travel to Oulu and participate in local Irish Festival... but seven hours in a bus isn't really my cup of tea. I hope that when I travel back to Joensuu I won't have a bad hangover like I had in my last visit :D I believe it will do me good to be away from Joensuu for awhile.)

8 comments:

 1. Kaunis ja juhlava asu. Vaikka sinua häiritsee tuon koko, niin kivalta se kyllä ylläsi näyttää.

  ReplyDelete
 2. Oletko miettinyt puvun pienennyttämistä? On meinaan todella kaunis asu ja väri sopii sulle kuin nokka päähän, sinuna en missään nimessä myisi! :) Onko paikkakunnallasi esim. ammattikoulua jossa olisi vaatetusalan opiskelijoita, saisi suht edullisesti teetettyä tuollaisen homman?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olen itse kouluttautunut ompelija mutta en periaatteen vuoksi näin vanhoja pukuja mielelläni pienennä :) pelkään pilallemenoa tai jos malli muuttuisi liikaa

   Delete
 3. Ymmärrän tunteesi pienennyttämisen suhteen, mutta kuvien perusteella sanoisin että ainakin jakkua on mahdollista pienentää ilman että malli menee pilalle. Ihan hirveän napakasti istuvaksi tuota jakkua ei edes kannata ottaa, sen verran vain ettei pussita kamalasti selästä. Eli sivusaumoista sisäänotto, tarvittaessa pienehköt sisäänotot muotolaskoksista mikäli etuosan koriste on irrotettavissa. Ja lisäksi hihojen pieni nosto olalla lähemmäs kaulaa (1-2 senttiä riittänee). Napakammat olkatoppauksetkin voivat auttaa.
  Tosin silkkiä kun lähtee korjailemaan niin siinä on aina se riski että ompeleista jää jälki, eli sitä voi olla sitten mahdotonta enää palauttaa suurempaan kokoon vaikka saumanvarat kaikki jäisivätkin pukuun eikä mitään leikattaisi. Silkkiin vaan jää niin helposti ommeljäljet, uusiinkin silkkivaatteisiin. Mä en uskalla sanoa muuta kuin että mahdollista korjauksien pitäisi olla. Se on sitten sinun vallassa ryhdytkö siihen hommaan vai pidätkö puvun entisellään. Ymmärrän kyllä miksi et raaski siitä luopua, se on aivan upea!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olkatoppauksia olen kyllä miettinyt, ne sopisikin tähän varmasti erinomaisesti :) Luultavasti pidän puvun muutoin entisellään, ja ajattelen, että ehkä joskus tulevaisuudessa täytän sen paremmin :D

   Delete
 4. It really is an elegantly beautiful piece. I can totally seen why, even though it's too large for you, you're keen to hold on it. Though I do try to be quite ruthless on that front (I have far too small a closet in our little house not to be that way), I have some pieces (including a green 50s/early 60s sheath dress) that I haven't yet brought myself to part with either. One day, most likely, but for now - just like yourself - I'm not feeling rushed to let go of them at this exact moment.

  xoxo ♥ Jessica

  ReplyDelete

Polite comments make my day!

Go raibh maith agat!

Yours sincerely,
Sara Kristiina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...