Wednesday, May 18, 2016

1940s navy blue dress


Miulla oli viime viikolla valintakokeet ammattiopistoon sisustus- ja verhoilupuolelle. Valintakokeena oli äidinkielen ja matikan kokeet, mitä en todellakaan osannut odottaa. Yleensä tekniikan ja kulttuurin puolelle on ollut haastattelut ja jotain askartelua, vai johtuiko tämäntyyppinen koe siitä, että hain erillishaussa? Kokeet menivät kuitenkin mielestäni hyvin, äidinkieli oli tosi helppo. Ei kannattaisi tietenkään vielä tässä vaiheessa iloita, mutta miulla on silti vahva uskomus, että pääsen ammattiopistoon takaisin. Ammattiopisto on kuitenkin vain se plan B, koska luen urakalla historian pääsykokeisiin myös. Yksi unelmani toteutuisi, jos pääsisin historiaa opiskelemaan yliopistoon. 

Eilen kävin Artun kanssa katsomassa Kanada-Suomi -jääkiekko-ottelun baarissa. Ensimmäisen erän aikana en olisi millään voinut uskoa, että lukemat olisivat pelin päättyessä 0-4! HIENOA SUOMI! Ylleni laitoin peliin tämän upean 40-luvun laivastonsinisen mekon, ja samaa sävyä olevan lierihatun. Mekossa on se huono puoli, että se on todennäköisesti pitempiselkäiselle ja isorintaiselle tehty. Minun täytyy koko ajan pitää yllä hyvä ryhti, että mekko näyttää hyvältä päälläni :D Ja minulla ei luonnostani se ryhti kyllä aina pysy.. Tällä mekolla onkin hyvä harjoitella sitä.

Perjantaina lähdemme ajamaan kohti Helsinkiä, sillä lauantaina on häät ja minä toimin Artun avecina. Helsingissä emme ehdi hirveästi kiertelemään viikonlopun aikana. Vaatekriisini on juhlien osalta suuri, enkä ehkä aiokaan laittaa sitä 1940-luvun mustaa mekkoa pinkein koristein, joka näkyi jossain aiemmassa postauksessa. Onko se liian tumma häihin? 

(I had an entrance exam last week to vocational school, to study interior design and draping. Exam was about motherlanguage and mathematics. I thought the entrance exam would have been an interview and something creative, like it was in hand crafts design and seamstress studies. Well, exam went fine, motherlanguage was so easy. I have a feeling that I might get the studying place in vocational school, but that is just my plan B. I am also studying history at the moment, and the exam to university is in three weeks. It would be one of my biggest dream to go to study history!

Last night Arttu and I went to a bar to watch Canada-Finland ice hockey match. After the first period I would have never guessed that the score of the game was 0-4! Yay Finland! For the evening I wore this 1940s navy blue dress and hat. The bad thing in this dress is that it does not suit me right. It is made for someone who has bigger boobs and long back. I have to keep my posture very straight that the dress looks decent on me, and you know, it is quite hard because naturally my posture is not good :D With this dress I can practise it.

On Friday we will drive to Helsinki to stay for the weekend, because we are attending a wedding on Saturday. I don't believe we will have much time to do anything else in Helsinki during the weekend. I have a very bad crisis on what to wear to the wedding, and I might not wear that black 1940s dress with pink flowers which I first planned. Isn't it a bit too dark for a wedding?)

14 comments:

 1. OMG. I weep and weep and weep - this dress is so beautiful and it's similar to my CC41 dress that is dying :'( You look so elegant!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oh no I am sorry about your dress :( what a shame!

   Delete
 2. Kaunis tuo mekko kyllä on. Siitä häämekosta, en ole minkäänsortin asiantuntija, mutta nykyään ei olla välttämättä niin tarkkoja kuin ennen näissä pukeutumisasioissa. Tietysti vähän riippuu millä periaatteella häät järjestetään. Itselläni oli kova vaatekriisi häihin menon suhteen pari vuotta sitten, mutta sain kuulla etukäteen, ettei niin tarkkoja olla.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ainakin varmaan se että valkoista ei ylle ellei ole morsian :) ehkäpä se tumma puku voisi olla sovelias, harkitsen harkitsen..

   Delete
 3. Sun tyyli on kyllä niin mahtava :) Voisin kommentoida vaikka jokaiseen postaukseen että upea asu taas!

  ReplyDelete
 4. Onpas ihana asukokonaisuus ja tuo mekko on tosi kaunis! Rintamusongelmaan saattaisi auttaa bullet-liivit, jos törötissit ei haittaa. Niillä kun saa rintamukseen ainakin pari senttiä lisää ympärysmittaa ja tuollaiset mekot näyttää tosi kauniilta niiden kanssa :) Joka tapauksessa mekko näyttää upealta noinkin ja kengät tuo asuun ihanasti raikkautta. Löytäisinpä itsekin tuon malliset korkkarit.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos vinkistä! Maltillisista Bulleteista oon kyllä haaveillut! Ehkä voisin kokeilla niitä. Pushupit auttoi vähän myös mutta ei ihan tarpeeksi vaikka ne olikin sitä "törkypushup"-puolta :D :D

   Delete
 5. I love the details of this dress!
  -Emily

  ReplyDelete
 6. Äääh miten täydellinen mekko :D

  ReplyDelete
 7. That dress is a thing of immense elegance and classic beauty. What a treasure to have in your closet.

  ♥ Jessica

  ReplyDelete
 8. What an AMAZING dress, you look so beautiful, and the hat really completes the outfit. I love the ruffles, modern clothes are severely lacking in special touches, it's crazy how much more effort used to be put into creating a piece of clothing back in the day.

  http://www.harlowdarling.com

  ReplyDelete
 9. You look so delicate, my dear.
  The slender figure truly holds that dress.
  Absolutely magnificent.

  M.

  ReplyDelete

Polite comments make my day!

Go raibh maith agat!

Yours sincerely,
Sara Kristiina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...