Thursday, March 3, 2016

Studies


Pari päivää sitten miulla oli vapaapäivä töistä, mutta kotona hengailun sijaan minulla oli (pakollinen) koulutus. Paikalle päästyäni kävi ilmi, että olin kyseisen koulutuksen jo syksyllä käynyt... Noh, tuntui, että olin aivan turhaan pyöräillyt sen viisi kilometriä toimistolle, joten jäin nyt kuitenkin jo käymääni koulutukseen kolmeksi tunniksi. Uutta tietoa ei irronnut tietenkään, mutta ainakin sai kahvitarjoilun :D 

(Two days ago I had a day-off from my usual work. Instead of just hanging around at home I went to my job's course, which was - of course - involuntary. After I had arrived to our office, we realised that I had gone through that course already in Autumn.. Well, I felt like I had cycled 5 kilometres for nothing, so I decided to stay there through three hours of studying about mobs and cleaning. No new knowledge for me, but at least I got a cup of coffee :D)


Koulutuksessa asuna minulla oli 40-50-luvun beige jakku, jonka istuvuus on unelma, joskin hihat voisi olla pari senttiä pidemmät. Paita ja hame ovat reproa, neuleklipsi ja rintaneula 50-luvun vintagea. Tykkään erityisesti, kuinka hameen helma laskeutuu. Ai niin, ja kengät ovat uusi löytö myös! Ja nauran tällä hetkellä myös kampaukselleni. Kuin kissankorvat! :D

(On tuesday, when I was in this educational event about how to clean a toilet, I wore my 40s or 50s beige jacket, which fits me perfectly, although I'd hope that those sleeves would be a bit longer. My floral blouse and skirt are reproduction, sweater clip and brooch are 1950s vintage. Oh yes, and my shoes are a new find too! And right now I am laughing to my hair-do. Looks like cat's ears! :D)


Olen alkanut nyt lukemaan historian kirjojani ahkerammin. En mie halua olla siivooja lopunikääni tietenkään, ja minua on nyt moni asia motivoinut jälleen yrittämään yliopistoon. Oon kerran käynyt historian pääsykokeissa viisi vuotta sitten ja plörinäksi meni, sillä luin kirjat vain kerran. Jos nyt skarppaisi. Minulla on myös varasuunnitemia opiskeluja koskien, jos tälläkään kertaa en historiaan pääse. Toivotaan nyt, että minulla olisi opiskelupaikka ensi syksynä edes jossain :)

(I have been reading my history books lately. I don't want to be a cleaning lady for the rest of my life, and now I have gained more motivation to try out to go to University. I've been to history's entrance exam once before, it was five years ago. I had read my school books only once back then so of course I did not pass the exams. I try to read more this time... I have a plan B if I don't succeed this year either. Lets hope that I will have a studying place next Autumn, fingers crossed :)


8 comments:

 1. Kaunis asu ja minä tykkään kampauksesi kissankorvamaisuudesta. Antaa ihanaa särmää asulle, sellanen oikein säpsäkkä fiilis :)
  Toivottavasti pääsisit opiskelemaan. Siivoojiakin tarvitaan (sen huomaa siinä vaiheessa, kun toimistossa ei käy siivoojaa ja alkaa ilma olla melko tunkkainen), mutta olisihan se hyvä että pääsisi tekemään jotain, mistä oikeasti tykkää.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitoksia :) Varmasti tarvitaan, alkaa vaan tuntua että oma osuuteni siihen työhön alkaa olla tehty :D

   Delete
 2. Hyvin sinulle sopii tuo asu. Ja upeat kengät oletkin löytänyt. Toivon sinulle onnea näihin opiskelujuttuihin. Jännä muuuten, meidänkin nuori neito haki myös historiaa lukemaan, mutta muulle alallehan hän sitten rupesi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Olen muuten hakemassa myös takaisin amikseen, Otsolaan sisustukseen! Hyvä olla varasuunnitelma :)

   Delete
 3. Mistä tuo ihana hame on siis peräisin?? Ooon niin kauan haaveillu löytäväni jostain juuri tuon mallisen :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kirpputorilöytö, tuotemerkkinä "Your face" :)

   Delete
 4. Such a chic, elegant jacket. I love the way it flares out, very Dior Bar Suit-esquely, from the hips.

  ♥ Jessica

  ReplyDelete
 5. Kaunis asu! Lukuintoa sinne ja onnea pääsykokeisiin!

  ReplyDelete

Polite comments make my day!

Go raibh maith agat!

Yours sincerely,
Sara Kristiina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...