Thursday, October 1, 2015

"Who does she think she is!"


Toissapäiväinen asuni ammensi inspiraationsa 1940-luvulta. Jakku on 40-luvulta, hame jostain 70-luvulta. Tuohon jakkuun kuuluu oma hamekin, mutta halusin kokeilla yhdistää sen johonkin toiseen hameeseen välillä.

Kävin tämä asukonaisus päällä kiertämässä kierrätyskeskukset ja kakkukahveilla yksin. Oli aika hauska huomata, miten sain halveksuvia tuhahduksia ja nenänvartta pitkin meneviä katseita enemmän kuin yleensä. Miksi? Eikö enää ole sallittua tässä kaupungissa pukeutua hienoimpaan kävelypukuunsa ja lähteä julkiselle paikalle ilman, että on karannut teatterista tai on menossa juhliin? Omasta mielestäni tämä asuni ei nyt poikennut paljoa aiemmista asuistani, mutta ilmeisesti jokin ei kanssaihmisiä miellyttänyt :D Onneksi en ole niin herkkä enää näille negatiivisille reaktioille, että muuttaisin tyyliäni. Enemmänkin tuollaisten reaktioiden kohdalla ryhtini korjaantuu entisestään ;)

(Translation: My outfit from Tuesday is inspired by the 1940s. That jacket is from the 40s, the skirt is probably 70s. That jacket has a matching skirt but I needed variety and used that wool skirt instead.

I wore this look when I went to thrift shopping and cafeteria. It was quite amusing to notice how many despising looks I got that day, more than usual. Why? Is it not acceptable anymore to wear your finest suit in a public place unless you've run away from the theater or going to a party? I don't think this outfit was very different than what I usually wear, but obviously people weren't pleased :D Luckily I am not that sensitive about negative reactions that I'd change the way I dress. I usually just fix my posture and smile even more when I get a disapproving glance ;) 



15 comments:

 1. Jakku on tosi kaunis! Ja pidä vain oma tyylisi ikävistä ihmisistä huolimatta :) sitä paitsi voihan joku heistä salavihkaa vähän ihaillakin, kun joku rohkenee näyttää erilaiselta kuin muut.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, pidän siitä itsekin paljon:) niin, se voi olla niinkin

   Delete
 2. Minäkin olen kulkenut kellomekoissa tyllit vilkkuen ympäriinsä, mutta eipä ne ihmiset taida enää niin välittää :D Korkeintaan joskus vanhukset tulevat kehumaan, että onpa nätti mekko/hame, että tuollaisissa kuljettiin nuorina. Luulen, että nenän vartta pitkin katsojat ovat vain kateellisia, kun eivät itse osaa pukeutua niin nätisti. Äiti aina opetti, että "kiusaajat" on vain kateellisia - paras neuvo tähän elämään.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kateus voi olla tai sitten jotkut ei vaan oikeesti pidä mun tyylistä tai vintagesta, en vaan ymmärrä miksi se pitää näyttää niin selkeästi, kuin tahallaan yrittäen alentaa. Erilaisuus on varmaan niin pelottavaa ainakin täällä Joensuussa :D

   Delete
 3. Voi miten kauniisti tuo hame laskeutuu!

  Tiedän kyllä niiin mistä puhut. Usein ihmiset hymyilevät, mutta valitettavan usein tulee halveksivia katseita vastaan. Se on kummallista, miten erilaisia (ja etenkin vahvoja) reaktioita pelkät toisen ihmisen vaatteet saavat aikaan ihmisissä. Harmittaa ettei niitä katseita osata pitää itsellään. Ihan hyvä minun mielestä, että joku poikkeaa massasta, etenkin kun Suomessa usein pukeudutaan vähän tylsästi. Tai ehkä ihan kaikkialla.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olen samaa mieltä, jos mua ei vaikka jonkun tyyli oikein miellytä silmää niin en mä sitä kyllä näytä sille ihmiselle , hienotunteisuutta. Siitä vois joku herkempi loukkaantua pahemmin

   Delete
 4. Jännä juttu, mutta kun näin tämän kuvasi niin ajattelin, että olet tyylikäs:) Jatka vain samaan malliin. Ajatelkoon muut mitä tykkää ja tuhautelkoot. Sinun asusi ovat kivoja noin yleensäkin. Ehkä ne katseet kertoivat vain siitä, että kaikki halutaan laittaa samaan muottiin ja joka ei siihen suostu, saa kummeksuvia katseita sitten.

  ReplyDelete
 5. Olen ihan samaa mieltä edellisten kanssa :) Vaatteesi ovat tosi kauniit. Näinä vuosina joina olemme olleet blogituttuja, olen saanut nähdä kuinka olet löytänyt sen oman juttusi.

  Osa ihmisistä ei vain koskaan kasva aikuisiksi, vaan he purkavat omaa katkeruuttaan ilkeilyllä.

  ReplyDelete
 6. Three cheers for having a thick skin, dear gal!!! You look utterly breathtaking (and like Dior model, I should add). For shame on anyone who thinks or says otherwise!

  ♥ Jessica

  ReplyDelete
 7. En ymmärrä miten epäkohteliaita ihmiset nykyään ovat. Huono käytös ei ulotu pelkästään paheksuvaan tuhahteluun. Itse olen törmännyt viime viikkoina paljon törkeämpiinkin tapauksiin, tosin en usko että niillä oli mitään tekemistä sen kanssa miten itse olin pukeutunut sillä hetkellä. Ihmiset tuntuvat nykyään ajattelevan vain ja ainoastaan itseään eikä minkäänlaista suodatitan ole vaan kaikki ajatukset ja mielipiteet tulevat julki sillä sekunnilla kun ne pälähtävät päähän, riippumatta siitä onko niitä suotavaa ilmaista vai ei.
  Onneksi et tuollaisista tuhahtelijoista välitä vaan olet rohkeasti oma itsesi. Itse taidan olla jo niin valikoivasti näkevä ja kuuleva etten kiinnitä moisiin nyrpistelijöihin enää minkäänlaista huomiota. Jos heitä on niin en heitä näe, joka on varmasti heille juuri oikea kohtelu, eivät ole huomion arvoisiakaan.
  Tsemppiä!

  ReplyDelete
 8. Ihmettelen miten sinä voit saada kummaksuvia katseita tai tuhahduksia, kun tyylisi ei ole edes yhtään provosoiva! Pikemminkin erittäin klassinen ja asiallinen. Minä suutun aina kun joku massapukeutuja alkaa arvostelemaan kenenkään (vintage)tyyliä liian hienoksi, luuleekohan arvostelijat sitten itse pukeutuvansa paremmin? Selvästikin joku on kateellinen tyylistä tai sitten tyylitajuton.



  Mutta tämä sai minut muistamaan taas sen, miten vahvasti piti vintagesta pitää että pystyi alkamaan pukeutumaan siihen julkisesti. Nyt kun tätä on tehnyt pari vuotta se tulee kuin luonnostaan.

  ReplyDelete
 9. That seems like a strange reaction! You look beautiful, and I don't know why anyone would have a problem with that!

  ReplyDelete
 10. Minun mielestä tuollainen käytös on toisen alentamisen yritystä, että itse näyttäisi paremmalta. En myöskään ymmärrä ihmisiä jotka jää suu auki tuijottamaan jotain toista...itse jään tuijottamaan monesti takaisin kunnes toinen tajuaa lopettaa 😀

  ReplyDelete

Polite comments make my day!

Go raibh maith agat!

Yours sincerely,
Sara Kristiina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...