Thursday, October 15, 2015

I want a pixie. So. Bad.

Tältä näytän, kun menetän hermoni. Kuin jostain B-luokan kauhuelokuvasta.

Alan todella kyllästymään hiuksiini. Hiuslaatuni on todella huono ja liukas, victory rollsien tekemisessä lähtee järki enkä osaa nutturoita tehdä. Tarkoitukseni oli kasvattaa pitkät hiukset, mutta kärsivällisyyteni ei enää kestä, kun kampauksia ei saa tehtyä. Ja nämä ovat jo niin huonossa kunnossa, että se tuntuu turhalta. En minä saa pitkiin hiuksiin pysymään kiharoita ja suorat hiukset eivät mielestäni ole yhtä hyvä vintagen kanssa.

En tosiaankaan jaa mielipidettä siitä, että naiset eivät ole "oikeita naisia", jos heillä on lyhyet hiukset. Siis mikä mielipide tuo on? Sitä kuulee pelottavan usein. Sama myös kropan arvostelussa. Ei kai naiseus hiuksien pituudesta tai muodoista ole kiinni? 

Minä tiedän, että kasvojeni piirteisiin sopisi lyhyet hiuksetkin (kuten tässä), eikä ne tekisi minusta yhtään vähemmän naisellista. Miksi tekisi? Annan kuitenkin ajatuksen vielä hautua koska muutos olisi suuri, mutta tämä asia mietitytti tänään. Alempana kuitenkin inspiraatiokuvat millaisen tyylin mahdollisesti haluan.

(Translation: This is how I look when I lose my temper with my hair. Like from some B-class horrormovie.

I am really getting tired of my hair. It is in bad condition and very slippy, I lose my mind every time I try to do victory rolls, and I do not know how to make a bun. I was supposed to grow my hair long, but I am losing my patience, I can't do any nice hair-dos and don't know what to do with these. And because of my hair's condition, it feels so useless. My hair does not co-operate with curls and straight hair does not suit for my vintage style.

I definitely don't share the opinion that women aren't "real women" with short hair. What an earth, people? I hear that terribly lot. Same thing with criticizing women's body. Femininity isn't side by side with hair length or having curves. Come on. 

I know that short hair would suit my face structure (like in this picture), and it would not make me less feminine at all. Why would it? I let this idea wait a little bit longer, it is a big change, but these were my thoughts today. Below you see my inspiration pictures of the haircuts I'd love to have.)


(I found inspiration pics from Pinterest.)

15 comments:

 1. Jos susta tuntuu että sulla on huonokuntoiset hiukset, kannattaa vaan leikata. Niin ne lähtee parempaan päin. Muutenkin on virkistävää saada uusi hiusmuoto :D Go for it!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nimenomaan :D mulla ei ikinä oo ollu noin lyhyttä niin vähän houkuttelisi kokeilla

   Delete
  2. Kannatan myös leikkaamista. Itsellä oli huonokuntoista latvaa 15cm, mutta tukkaa lähti lopulta enemmän, varmaan 20cm kiitos kampaajan feilin. Nyt pitäisi taas leikkailla, koska vetäisin pääni kanariankeltaiseksi, mutta parempi varmaan leikata sitten kun vaalennusprosessi on suurin piirtein ohi tai ainakin niin, ettei tarvitse taas kampaajan jäljiltä ruveta itse leikkaamaan keittiösaksilla. Ellen vaan sitten ota riskiä ja teen kaiken yksin kotona ja pidän häppeeni, jos ei onnistu.

   Delete
 2. Naisellisuus nousee jostain aivan muualta kuin hiuksen pituudesta! Minusta oli todella ärsyttävää, kun leikkautin omat pitkät hiukseni lyhyeksi polkaksi, että kaikki kampaamon naiset kauhistelivat "kuinka uskallat ja mitä sinun mieheni tuosta nyt sanoo". Kehuivat sentään, että lyhyet hiukset kyllä pukevat minua... Voi hyvänen aika. Varsinkin se mieheen liittyvä kommentti sai minut kiehumaan. Haaveilen myös tuollaisesta lyhyestä kampauksesta, mutta sitä ennen haluaisin vielä kerran kiharat. Luulen, että tuo lyhyt kampaus voisi sopia tosi hyvin sulle! Ja onko se niin vaarallista, jos sitten "kaduttaakin"? Hiuksella on tapana kasvaa :) Nykyään näkee myös tosi makeita peruukkeja. Ovatkohan ne kalliita?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo! Totta, minuakin ärsyttää tuo, että tulee kommenttia että "mitä se mieheskin ajattelee", ajatelkoon mitä haluaa :D Minun hiukset. Ja helmpompihan se on lähtee kasvattamaan hyväkuntoisia hiuksia kun pääsee niistä huonoista osista eroon. Laadukkaat peruukit kyllä maksaakin mutta olen miettinyt sellaisen hankkimista silti, kiharakampausta tai vastaavaa, Jos vaihtelua haluaisi :D

   Delete
 3. Lyhyen tukan kammo on ihme juttu, varsinkin kun ottaa huomioon kuinka nykymuotiin verrattuna lyhyt tukka oli muodikas esim. naisellisen pukeutumisen kultakaudella 50-luvulla. Toki siihen kikerrettiin ties mitä laineita, mutta melko lyhyt se silti oli. Ei mitään pitkiä kutreja takamukseen asti tosiaankaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niiinpä! Lyhyellä tukalla saisi nimenomaan hienot pienet kiharat ja naiselliset, en ymmärrä minäkään mikä vouhotus nyt siitä on, jos naisella on lyhyet hiukset.

   Delete
 4. Okay make sure you watch my video first.. ahahah! I wish someone had told me all this before I cut mine xxx https://www.youtube.com/watch?v=Unwet7nwcpA

  ReplyDelete
  Replies
  1. Absolutely great video :D 7th thing actually has been on my mind constantly, what if I don't like the cut when I will have it? :D But yes, luckily winter is coming and I could hide my hair under hats and wait for it to grow. My hair grows quite fast, luckily!

   Delete
 5. I think that short hair can suit you... but that style is definitively more 50's than 40's.
  I have never liked my hair, they are not straight, not really curly.... I don't like to wear rolls at night... and must wash them often to look great...
  Sometime I want to go toward a new cut, a new color but never had guts to do that....
  Good luck for your hair experience!!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Yes, it is more 50s style, but I think I could sport a 40s look too even though I'd have shorter hair :)

   Delete
 6. That is such a brilliant photo! I always want to change my hair from whatever it is and the patience to grow it out is really hard.

  I think that if you have the right face shape, pixie cuts look really feminine! I wish I did, but I'm not sure I do anymore. I say go for it!

  ReplyDelete
 7. Go for it, it's only hair - it will grow back if you decide you don't like it. Got to be worth a try? I think like you say, it will suit you - you have great bone structure in your face. How exciting! x

  ReplyDelete
 8. If you want to give the look a try, but not chop your locks quite yet, there are some really darling pixie wigs out there, some of which are not very pricey. Perhaps playing around with one for a while could help you decide if you really want to cut your hair that short or not.

  ♥ Jessica

  ReplyDelete

Polite comments make my day!

Go raibh maith agat!

Yours sincerely,
Sara Kristiina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...