Sunday, July 5, 2015

My home is ...


Olen asunut nyt muutaman päivän yksin tässä kolmiossa, kun kämppäkaverini muutti pois. Tietenkin olen intoutunut sisustelemaan täällä ja saanut vihdoinkin verhoja ikkunoihin. Minä pidän sisustuksessa syksyisistä väreistä ja abstrakteista kuvioista, 50-60-lukujen huonekaluista ja siitä, että asuntoni ei ole kliinisen näköinen. En kestäisi pitkään täysvalkoisessa tai harmaassa asunnossa, joita monella tuntuu olevan nykyään. Valkoisessa huoneessa minusta tuntuisi mielikuvituksettomalta. Pahoittelut mielipiteestäni, mutta itse kaipaan paljon värejä ja omaa persoonaa sisustukseen mukaan. Haluan, että asunnossani on paljon katseltavaa ja tutkittavaa, kaikkea pientä kivaa mikä kiinnittää huomion - ja ehkä myös kysymyksiä. Kuin pieni omannäköiseni putiikki, kuitenkin ilman turhaa hamstrausta. Tarvitsen vielä mattoja lattioille, niin alkaa olla täydellistä.

(Translation: I have now lived for few days alone in this three-room apartment, after my roommate moved out. Of course, I am excited to decorate this flat to look more like me and finally I put curtains to the windows. I like autumnal colors and abstract patterns in decorations, midcentury furnitures and the fact that my house is not clinical-looking. I would not last long in a full white or gray apartment, which so many people have nowadays. In full-white room I'd feel unimaginative. Sorry about my opinions, but I myself need a lot of colors and personality when it comes to decorating an apartment. I want that in my apartment there's much to look and explore at, all the nice little things that draw attention - and perhaps also questions. Like a little boutique, however, without the look of hoarding. I still need few carpets on the floors and then this place is perfect.)
Nyt kun yksin asun, minusta on tullut neuroottinen siivouksen suhteen. Ja se on oikeastaan aika hyvä. Nyt tiedän, että olen pohjimmiltani oikeasti siisti ihminen. En ole koskaan asunut yksin, ja siivouksen on yrittänyt aina jättää muiden kontolle koska yleinen ajatushan on, että siivoaminen ei ole kivaa. Olen ollut vähän laiska toisinsanoen, mutta nyt suorastaan nautin siivoamisesta. Vien tavarat takaisin omille paikoilleen, pyyhin pinnat ruoanteon jälkeen ja lakaisen säännöllisesti lattiat. Näin minun ei tarvitse suursiivousta tehdä ja kerralla kaikkea. Tämä pikkuhiljaa siivoilu on paljon mukavampaa.

(Now that I live alone, I have become neurotic to clean all the time. And it's actually pretty good. Now I know that I am basically a neat person. I've never lived alone, and I've always tried to leave cleaning to others because the general opinion after all is that cleaning sucks. I've been a bit lazy in other words, but now I enjoy cleaning. I put things back to their places, wipe surfaces after making food and sweep the floors on a regular basis. This is a good way to avoid long cleaning days. I do my cleaning little by little.)

6 comments:

 1. Upeaa! Värit ovat yksi ihanimmista asioista tässä elämässä, minusta ainakin, joten rakastan sitä, että ihmiset haluavat käyttää ja nauttia niistä :)

  ReplyDelete
 2. Your apartment looks truly beautiful and so stylish! Kx

  ReplyDelete
 3. I can't wait to live by myself and decorate my own place the way I like it. I'm fine with white walls but I need some red rugs and curtains to brighten up the place. The first picture is great

  ReplyDelete
 4. It looks so cosy! I love the red details here and there! <3

  unknownprettylies.blogspot.com

  ReplyDelete
 5. Very, very cool apartment! I love the abundance of mid-century design at work here. What an incredibly home you're building piece by stylish piece for yourself, sweet dear.

  ♥ Jessica

  ReplyDelete
 6. I love your decorating style! Your apartment has a really great mid-century vibe :)

  ReplyDelete

Polite comments make my day!

Go raibh maith agat!

Yours sincerely,
Sara Kristiina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...