Monday, June 29, 2015

Suvi-Vintage 2015


Takana upea viikonloppu Tampereella. 
Lähdettiin ajelemaan Artun kanssa perjantaina kohti Tamperetta ja sen ihania tapahtumia. Perjantai-iltana kävimme ostamassa liput lauantaille burleski-esitykseen, Teerenpeli Teaseen. Onneksi kävimme ennakkoliput, sillä lauantaina esitys oli loppuunmyyty! 

Lauantai-aamu alkoi jännittyneissä tunnelmissa ja innolla laittautuen. Tämän vuoden Suvi-vintage Tallipihalla oli minun ensimmäinen käyntikertani - ylipäänsä missään vintagetapahtumassa. Ylleni puin 1940-luvun jakkupuvun ja hatun. Olin mukana lauantain vintagemuotinäytöksessä, jonka teemana oli Suomi-filmit 40-50-luvuilta. Aamu alkoi kenraaliharjoituksilla, ja ennen varsinaista näytöstä kiertelin vanhimman siskoni ja poikaystäväni kanssa aluetta ja kahviteltiin tovi. Ostoksiakin sain jopa tehtyä Fintage ry:n kojusta: 50-60-lukujen mekko, pusero ja huivi.

(Translation: What a marvellous weekend in Tampere.
We drove to Tampere with my boyfriend Arttu on friday. On that same evening we went to buy tickets to saturday's burlesque in Teerenpeli Tease, which was good thing to do because it was sold out on saturday!

On saturday morning I was very excited. This year's Suvi-Vintage, vintage fair in Tampere, was my first ever - in any kind of vintage events. I wore 1940s suit and a hat. I was modelling in vintage fashionshow on saturday, which theme was old finnish movies from the 40s to 50s. Before the show me, my oldest sister and my boyfriend sat down for a cup of coffee and then I did some shoppings. I found 50s-60s dress, a sweater and a scarf.)


Muotinäytös alkoi kolmelta, ja voi että minua jännitti. Olin nimittäin ensimmäisessä osiossa mukana, ja ensimmäisenä lavalle menossa. Oma roolini oli Vaimoke-elokuvan (1936) Kirsti Leivo, ja ylläni kannoin 1930-luvun arkipukua. Kaikki olivat niin upeita näytösasuissaan! Viimeisessä iltapukuosiossa minulla oli ylläni oma opinnäytetyöni, joka oli jäljennös Vaimokkeessa olleesta Kirstin samettisesta iltapuvusta. Hienoa, että puku sai viimein käyttöä! Tallipihalla näin näytöksen jälkeen piiitkästä aikaa Tampereen serkkuja, oli tosi mukava! Tässä serkkuni Jonnan blogin postaus Suvi-vintagesta muutaman kuvan kera.

Lauantai-iltana menimme sitten Artun kanssa Teerenpeliin katsomaan burleskia ja käytiin sen jälkeen vielä irkkupubissa. Oli aivan huippua!

(Vintage fashion show started at 3pm and I was nervous. I was the first one on the stage! I was carrying a 1930s day dress in the first part. Everyone were so magnificent in their stage costumes! In the last part of the show, which was formal gowns, I wore my final work from school. It is a replica of a velvet gown from "Vaimoke" (1936). After the show I saw my cousins who live in Tampere, I haven't seen them in about ten years! 

On saturday evening Arttu and I walked to Teerenpeli bar to see burlesque and after that show we went to enjoy a pint of Kilkenny at some irish pub. It was a blast!)

Yllä opinnäytetyöni, kopio "Vaimokkeen" 1930-luvun iltapuvusta, jota Ansa Ikonen kantoi yllään eräässä kohtauksessa.
(Here's my final work, a replica of the 1930s evening gown.)

Tässä on kuvassa vieressäni sievä Liida, "What a Glorious Feeling!" -blogista. Liidalla on todella hyvä tyylitaju ja upeita 40- ja 50-luvun henkisiä asuja - ja suloinen persoona :) Hänkin oli mukana muotinäytöksessä.
(Here's beside me lovely Liida, from "What a Glorious Feeling!" -blog. Liida has a great sense of style and beautiful 40s and 50s inspired outfits - and a sweet personality :) She was also modelling in the fashion show.)

Tässä ostokseni Suvi-vintagesta! 50- ja 60-lukujen sininen mekko, huivi ja pusero.
(Here's my finds from Suvi-Vintage! 50s or 60s dress, scarf and sweater.)

11 comments:

 1. Oli tosi hienoa että pääsit, myös muotinäytökseen! Sun puku oli ehdoton lisä. Toivottavasti päästään näkemään pian uudestaan :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos teille, että mukaan pääsin! oli hieno kokemus :)

   Delete
 2. Tuonne haluaisin päästä joskus.. Ihana tuo sun opinnäytetyömekko!

  ReplyDelete
 3. Truly cool! It's really awesome that you have events like this in your area. I love all of your looks here and just have to say how mind-blowingly gorgeous that hat is in the first photo. Wow!!!

  ♥ Jessica

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thank you very much! This was such a great experience :)

   Delete
 4. Olipa hauska viimein tavata, vaikka ihan vain pikaisesti eikä ehditty juuri juttelemaankaan. Ja hienoa että viimein pääsit mukaan vintage-tapahtumaan, muistelen että olet jo pitkään haaveillut siitä. Tuo kuva sinusta ja Liidasta on aivan upea!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oli tosiaan ja kiitos! Mahtava reissu ja tapahtuma, enköhän ensi vuonna uudestaan päädy Tampereelle :)

   Delete
 5. That looks like such an amazing event and you look wonderful in everything!

  ReplyDelete
 6. Lovely photos and such pretty outfits! I do adore that sweater you found, the details are so sweet and pretty. :) ❤

  xox,
  bonita of Lavender & Twill

  ReplyDelete

Polite comments make my day!

Go raibh maith agat!

Yours sincerely,
Sara Kristiina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...