Saturday, January 24, 2015

1960s blue suitTämän kaksiosaisen (kotelomekko ja jakku) 60-luvun puvun ostin Etsystä joskus viime vuonna. Se vaati todella paljon korjausta, ja sen jaksoin hoitaa pois alta vasta tänään. Näytän niin viralliselta, haha.

Yrittänyttä ei muuten laiteta. Aion hakea tänä keväänä luokanopettajan koulutukseen. Mahdollisuuteni päästä sinne ovat realistisesti ajateltuna vähäiset, mutta miksi en yrittäisi edes? Ensi vuonna olen vähän selvillä, millaiset pääsykokeet yleensä on ja voin kokeilla uudemman kerran, joko opettajaksi tai sitten sitä historiaa. Olisihan tässä aikaa lukea hissaakin vuosi ja päntätä kokonaisuuksia päähän. Työttömyys ottaa niin kovasti päähän, enkä välttämättä halua tehdä työkseni ompelijan hommia - ainakaan näillä taidoillani. Saa nähdä!

(Translation: This two pieced (wiggle dress and a jacket) 60s suit I bought via Etsy last year. It was in a bad condition and needed repairing, which I did today. I look so professional, haha.

Well, nothing ventured, nothing gained. This spring, I will try to make one of my dreams come true, and apply to teacher studies. Realistically, my chances of getting in to university are minimal, but I can always try. I would regret if I don't. If I don't get in, I will try again next year, teacher studies or history. I have time over a year now to read for the entrance examination of history. I am so sick of being unembloyed, and I really don't want to do work in clothing business - especially with my low skills. We'll see!)


10 comments:

 1. Great outfit, you look amazing! I love that hat so much <3
  Good luck in your endeavors!

  unknownprettylies.blogspot.com

  ReplyDelete
 2. So classic, classic and beautiful!

  ♥ Jessica

  ReplyDelete
 3. I thought you wanted to be a seamstress? Didn't you spend a few years studying that? It would be a shame to waste it

  ReplyDelete
  Replies
  1. I did, yes. I got my education in vocational school, and it lasted only two years. I did not get enough knowledge and skills during those two years, and I don't want to continue my studies in some other city. And I also noticed I am not thorough enough. I like to sew very much, but I should start my own business if I want to do it for the living. It is just good to have many professions here in Finland because there's no job for everyone, I have more variety then :)

   Delete
 4. Such a lovely suit! I like how the little jacket is quite cropped. Clever girl fixing it, and I will keep my fingers crossed for you with your university application x

  ReplyDelete
 5. Mun on pakko todeta tuohon ompelijan hommaan että toisin kuin voisi ompelijan tai muista vastaavista ammateista luulla, työssä oppii paljon enemmän kuin itse koulussa. Kukaan ompelija ei ole vastavalmistuttuaan täydellisesti ammattinsa hallitseva. Koulu antaa ammattiin perustaidot, loput opitaan työssä. Ompelijan koulutuksella voi tehdä monenlaisia töitä sarjatyömaisesta täysin uniikkeihin avantgarde-taideteoksiin. Joustavat ja joustamattomat materiaalit vaativat täysin omanlaisensa käytännön taidot. Samoin nahka ja sisustusompelu. Ala on monipuolinen ja laaja ja aina on uutta opittavaa. Itse olen saanut parhaimmat oppini nimenomaan juuri työpaikoilla, opiskelun jälkeen ja koen että mulla on vielä tämän 14 vuoden ompelijan työuran jälkeenkin aika paljon opittavaa ja petrattavaa. Huolellisuutta voi harjoittaa ja opetella tarkkuutta.
  Totta on että työpaikat alalla ovat kiven alla ja palkat ovat huonot. Mutta ei yliopistokoulutuskaan aina takaa työpaikkaa, joskin palkkaus on jo lähtökohtaisesti parempi jos hyvä tuuri työn kanssa käy. Tsemppiä kuitenkin opiskelupaikan hakuun! Itsehän en vielä 25-vuotiaankaan tiennyt mitä haluan tehdä isona ja olin melkein jo 30v kun valmistuin ompelijaksi, joka ainakin tässä kohtaa tuntuu nyt siltä loppuelämän ammatilta... ehkä ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niinhän se on, olin mie kolme kuukautta viime vuonna ompelutöissä, siellä oppi jonkun verran ja tykkäsin kyllä ommella ja opin vähän sitä huolellisuutta, nyt ei ole enää töitä ollut tarjolla. Kärsivällisyyttä odotteluun ei ole :D Pitäisi oma ompelukone ottaa esille ja harjoitella. Vielä täs on aikaa miettiä, mitä sitä sitten todellisuudessa haluaakaan tehdä :)

   Delete
 6. Your outfit is just so classy and sophisticated <3
  I love that hat!

  ReplyDelete
 7. very cute look! blue really suits you!

  ReplyDelete
 8. I think you are wise to have many skills develop for employment options- and wish you much success! You look amazing as always!

  ReplyDelete

Polite comments make my day!

Go raibh maith agat!

Yours sincerely,
Sara Kristiina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...