Tuesday, November 18, 2014

1940s navy blue dress


Pari viikkoa sitten ostamani laivastonsininen 1940-luvun puku saapui eilen USAsta, ja olen aivan hullaantunut sen yksityiskohtiin ja laatuun! Hintaansa nähden puku oli yllättävän hyvässä kunnossa, värihaalistuma takapuolella ei minua häiritse lainkaan. Se kertoo puvusta vain sen, että se on elänyt. Siinä on niin upeat röyhelöyksityiskohdat olkapäillä ja taskuissa. Varmasti tämä tulee olemaan yksi eniten käytössä olevista mekoista kevään tullen! Samassa paketissa tuli myös ihastuttava taivaansininen 1960-luvun jakkupuku, mutta se on repeytynyt saumoista ja vaatii korjausta, ennen kuin alan sitä käyttämään.

(Translation: Two weeks ago I ordered this beautiful 1940s navy dress from the US, and it arrived yesterday. I am so delighted with its details and quality! It is in a good condition, and I got it in cheap price. Colour is faded a little from the back, but it doesn't bother me. I love those ruffle details on shoulders and on pockets. I believe I am going to wear this dress a lot when spring arrives! I hope the winter is over soon.. I also received a pretty 1960s baby blue suit in the same package, but it needs quite much repairing, before I start to wear it.)

Tämä kuva on myyjän etsy-kaupasta Proverbsthirty1, näette ehkä paremmin yksityiskohtia. Puku ei ole ihan noin kirkas sininen. Eikö ole upea?
(This picture is from the seller's etsy shop Proverbsthirty1, you see better its detailing. Isn't it gorgeous?)


9 comments:

 1. A really super purchase Sara, it looks wonderful on you! P x

  ReplyDelete
 2. Beautiful dress and it fits you so well, great find.x

  ReplyDelete
 3. Oh my word, it's spectacular!!! I love navy blue. Like, really, really, really love it and think that on many people, when worn near the face, It can actually be more flattering (to one's complexion) than black. This dress looks fabulous on you, dear gal. Congrats on the wonderful online find!

  ♥ Jessica

  ReplyDelete
 4. someone back then must have made it for you ... you look so gorgrous in it!

  ReplyDelete
 5. Tosi upean näköinen ja aivan kuin sulle luotu!

  ReplyDelete
 6. Stunning dress on you Sara, such a beautiful shape and I love the details on the pockets and sleeves! What a nice find!

  Emma x

  ReplyDelete
 7. Kaunis mekko, ihan kuin siulle tehty :) Röyhelöt on oikein mukava yksityiskohta, piristää mekkoa entisestään.

  ReplyDelete
 8. You always seem to find the most amazing things. Very beautiful details on this dress, suits you lovely! Can't wait to see the suit too!

  ReplyDelete

Polite comments make my day!

Go raibh maith agat!

Yours sincerely,
Sara Kristiina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...