Sunday, March 14, 2010

The Pirate -48

Katsoin juuri mahtavan musikaalin, "The Pirate", vuodelta 1948, jota tähditti Gene Kelly ja Judy Garland. Se oli hauska ja pidin kovasti lauluista! No, Cole Porterin laulelmat ovat aina upeita. Rakastin viimeista kohtausta, jossa Gene ja Judy tanssivat ja laulavat laulun Be a clown. Se oli hulvaton ja todella piristi päivää. En pystynyt olemaan hymyilemättä!

Ai niin, ja toinen asia joka oli todella hupaisa, oli kun Kellyn hahmo Serafin muistutti hiukan Autolycusta, joka on hahmo "Xena: Warrior Princessissä." Autolycus on varkaiden kuningas, oikea kulkuri (ja gigolo). Ja Judy Garland muistutti hieman Nicole Kidmania, kun hän lauloi "Mack the Blackin". Se oli aika outoa.

Juoni on aika simppeli. On herra nimeltä Serafin (Kelly). Hän on esiintyjä, ja kiertolainen. Eräänä päivänä hän tapaa kauniin tytön nimeltä Manuela (Garland) ja rakastuu tähän. MUTTA, Manuela on rakastunut toiseen miehen, merirosvo Macocoon, jota hän ei ole koskaan tavannut, vain kuullut tarinoita tämän seikkailuista (ja muuten, Manuelan täytyy mennä naimisiin pormestarin kanssa.) Mutta, Serafin on kuitenkin ovela mies. Hän päättää teeskennellä ja esittää Macocoa, jotta hän voittaisi Manuelan sydämen. No, kaikenlaista tapahtuu sen jälkeen, ja arvatkaapa vain, miten tämä päättyy...?

[I just watched an amazing musical, "The Pirate", from 1948, starring Gene Kelly and Judy Garland. It was funny and I loved the songs in it. Well, Cole Porters songs are always wonderful. I loved the last scene, where Gene and Judy dance and sing the song Be a clown. It was hilarious, and it really made my day. I couldn't stop smiling!

Oh, and other thing, what was absolutely amusing, was that Kellys character Serafin reminded of a bit Autolycus, which is a character in "Xena: Warrior Princess". Autolycus is the king of thieves, real tramp (and gigolo). And Judy Garland resembled Nicole Kidman, when she sang about "Mack the Black". That was weird.

The plot was kind of simple. There's a guy, called Serafin (Kelly). He's a performer, and a tramp. One day he meets beautiful girl, called Manuela (Garland) and falls in love with her. BUT, Manuela loves another man, a pirate Macoco which she's never even met, just heard stories about his adventures (and btw, Manuela have to marry the nasty mayor.) But, Serafin is a clever man. He decides to pretend and play, that he's Macoco, so he can win Manuelas heart. Well, things happen, and quess how this will end..?]

Serafin the Gigolo

Gene Kellys dance is awesome.Judy Garland


Hahaha :D Smooth
Dramatic!


I want my own Serafin right away!
He looks like Autolycus in this! Or should I say, Autolycus looks like Serafin :D

Three clowns!

Yuck, that nasty man..

I love this picture."Be a clown, be a clown, be a clown!" :D Gene Kelly and Judy Garland in clown-costumes.

PS:
Autolycus XENASTA! (Häntä näyttelee Bruce Campbell). Come on, Autossa ja Serafinissa on jotain samaa :D Samaa miehistä karismaa...
[Autolycus from XENA! (played by Bruce Campbell) Come on, there's something similar between Auto and Serafin! :D Maybe the same manly charisma...]

1 comment:

  1. Hmm, I'll have to look up this movie.
    I tagged you. :)

    ReplyDelete

Polite comments make my day!

Go raibh maith agat!

Yours sincerely,
Sara Kristiina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...