Sunday, March 14, 2010

Movies, movies, movies...

Katsoin pari päivää sitten kaksi suomalaista elokuvaa, "Syntipukin" (1957) ja "Ruman Elsan" (1949). Nauhoitin ne jo viikkoja sitten, mutta minulla ei ole ollut aiemmin aikaa katsoa niitä. Liian paljon koulujuttuja.

"Syntipukki" ei ollut kovinkaan hyvä elokuva, mutta pidin kovin paljon Lasse Pöystin suorituksesta, hän oli niin hauska ja söpö! Hän oli paras asia koko elokuvassa. En usko, että olisin edes katsonut tätä elokuvaa, jos Lasse Pöysti ei olisi tässä näytellyt. Ai niin, ja Marjatta Kallio oli hyvä näyttelijä myös! Mutta en halua tuhlata aikaani kertomalla tämän elokuvan juonta. Se on liian monimutkainen - ja tylsä.

[I watched couple days ago two finnish movies, "Syntipukki" (Scapegoat, 1957) and "Ruma Elsa" (1949). I recorded them weeks ago, but I haven't had time to watch them. Too much schoolstuff to do..

"Syntipukki" wasn't very good movie, but I loved how funny and cute and adorable etc. Lasse Pöysti was! He was the best thing in this movie. I don't believe that I would have even watched this if Lasse Pöysti wouldn't have been in this film.. Oh, and Marjatta Kallio was great actress, too! But I don't wanna spend any time to tell the plot. It was too complicated - and boring.]


Lasse Pöysti in "Syntipukki"

Marjatta Kallio and Rolf Labbart in "Syntipukki"

Marjatta Kallio was great!

******
"Ruma Elsa" oli niin ihana ja hauska elokuva! No, mitä voi odottaa kun elokuvaa tähdittää Eeva-Kaarina Volanen, Kullervo Kalske, Rauha Rentola, Lasse Pöysti..

Elokuva kertoo tytöstä nimeltä Santtu. Hänen oikea nimensä on Elsa, mutta kaikki hänen perheessään kutsuvat häntä Santuksi, koska hän näyttää pojalta ja käyttäytyy pojan tavoin - hän polttaa, käyttää housuja ja kiroilee. Hän on jonkin sortin kapinallinen, ja hän vain halveksii naisellisia siskojaan..

Eeva-Kaarina Volanen esittää Elsaa. Rakastan hänen nauruaan, se on niin eloisa! Eikä hän ole ruma ollenkaan. Hän teki hyvää työtä. Ja jälleen kerran, Lasse Pöysti oli suloinen!

["Ruma Elsa" (Ugly Elsa) was so cute and funny movie! Well, what can you expect when Eeva-Kaarina Volanen, Kullervo Kalske, Rauha Rentola and Lasse Pöysti are in the cast.

This movie tells about a girl called Santtu. Her real name is Elsa, but everyone in her family calls her Santtu, because she looks and behaves like a boy - she smokes, wears trousers and swears. She is some sort of rebel, and she despise her ladylike and feminine sisters..

Eeva-Kaarina Volanen plays Elsa. I love her laugh! It's so bright. And she is not ugly at all. She did a great work. And again, Lasse Pöysti was cute!]

Kullervo Kalske in "Ruma Elsa" (He plays Pertti Oras, statuary and Elsas childhood friend.)

Arvo Lehesmaa (funny man! He plays professor Taavi Harjula)

Elsa Turakainen plays Elsas mother Vivi Kassel

Eeva-Kaarina Volanen plays Elsa!

Liisa Tuomi (Elsas sister Irma)

Lasse Pöysti (Usko Aamunen, academic)


Eeva-Kaarina Volanen (hah, not so boyish anymore?)

Liisa Tuomi, Elsa Turakainen and Rauha Rentola (she plays Elsas other sister, Paula)

Lasse Pöysti (adorable <3)

Lasse Pöysti and Eeva-Kaarina Volanen

No comments:

Post a Comment

Polite comments make my day!

Go raibh maith agat!

Yours sincerely,
Sara Kristiina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...