Tuesday, March 9, 2010

Katupeilin takana -49

Katsoin vanhan suomalaisen elokuvan tässä äskettäin, nimeltään "Katupeilin takana" (1949). Se oli hellyyttävä! En nauhoittanut sitä, mikä on harmi. Oli tämä niin hyvä! Eeva-Kaarina Volanen oli niin kaunis, ja niin lahjakas näyttelijä! Rakastan hänen nauruaan! Pidin tästä elokuvasta paljon. Näyttelijäkaarti oli hyvä ja puvut, hyvin tehty! Ei ihme että tämä voitti viisi Jussi-palkintoa!

"Katupeilin takana" kertoo siis rakkaustarinan Vappu Biörcken (Volanen) ja Kaarlo Härkösen (Matti Ranin) välillä, ja se sijoittuu 1800-luvun loppupuolelle. Tässä tarinassa on sivussa muitakin romansseja!

Olin yllättynyt, miten paljon bongasin tästä tuttuja näyttelijöitä! Lasse Pöysti, Martti Katajisto, Tarmo Manni, Heikki Savolainen.. Ja heillä oli vain pienet osat, lukuunottamatta Pöystiä. Hänellä oli hieman isompi rooli. Ja eikö hän ollutkin söpö! Ja mikä ilahdutti minua myös, oli nähdä Birgit Kronströmiä tässä! Hän näytteli Sonja Brandtia.

[I watched old finnish movie called "Katupeilin takana" [1949]. It was adorable! I didn't rec it, what is a  shame. Eeva-Kaarina Volanen was so beautiful, and so talented actress. I adore her laugh! I liked this movie a lot. Cast was great and costumes, well done! No wonder why this movie won five Jussi -awards.

"Katupeilin Takana" tells a lovestory between Vappu Biörcke (Eeva-Kaarina Volanen) and Kaarlo Härkönen (Matti Ranin), and it happens in the end of 1800s. In this story, there's lots of other romances going on too!

I was surprised how much I spotted actrors I know! Lasse Pöysti, Martti Katajisto, Tarmo Manni, Heikki Savolainen.. And they had only small parts, except Pöysti. He had bigger role in this. And wasn't he so cute! And what delighted me, was to see Birgit Kronström in this movie! She played Sonja Brandt.]

Vappu Biörcke (Eeva-Kaarina Volanen)

Vappu Biörcke (Volanen)

Vappus sister Elisabeth Heckler (Rauha Rentola), Elisabeths husband Einar Heckler (Unto Salminen), Vappu Biörcke (Volanen), and Vappus aunt Moster Mella (Henny Waljus)

Kaarlo Härkönen (Matti Ranin) and Vappu (Volanen)

Vappu and her friend Elma Lindgren (Kyllikki Väre)
Eeva-Kaarinan takki on vallan ihastuttava!
(Oh, look at Eeva-Kaarinas coat! How adorable!)

Kaarlo (Ranin)
He's so handsome!

Vappu Biörcke (Volanen) plays Aino in Kalevala

Adorable Arvid Molander (Lasse Pöysti)
Lasse is always so awesome! Aina niin mahtava!

Vappu

Kaarlo and Vappu

Vappus father Ossian Biörcke (Helge Ranin), Ossians love Sonja Brandt (Birgit Kronström), Vappus aunt Moster Mella (Henny Waljus) and Vappus uncle Jalle Biörcke (Unto Laakso).

No comments:

Post a Comment

Polite comments make my day!

Go raibh maith agat!

Yours sincerely,
Sara Kristiina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...