Tuesday, February 2, 2010

Kasakkajoukko valtasi taloni.

Helinä (Elina Pohjanpää) ja Isma (Uljas Kandolin <-- on muuten upea nimi!) Kuva täältä

Ei oikeasti. Siis katselin tänään elokuvan "Kuisma ja Helinä", vuodelta 1951. Tarina sijoittuu 1880-luvun Suomeen, ja siinä hämäläiskylään majoittununeen kasakkajoukon päällikkö Kuisma viehättyy kovin piikatyttö Helinästä, jota ennen tämän kasakkajoukon saapumista oli kosiskellut renki Isma. Mustasukkaisuutta siis luvassa...

Vaikka aluksi epäilin suuresti tämän tapahtuvan, niin Helinä rakastuu tähän eksoottiseen ja komeaan ja runolliseen kasakkapäällikköön. Oikeastaan toivoinkin sitä kovasti jo heti alussa, kun huomasin, miten Kuisma Helinää katseli. Ja mielestäni Kuisma olisi ollutkin parempi sulho "Helinäiselle" kuin se Isma. No, loppujen lopuksi mielipiteeni kääntyikin toisinpäin, sillä kasakka osoittautuikin kauheaksi naistennaurattajaksi. Petyin todella tähän käänteeseen, sillä olin jo itsekin melkein "rakastumassa" tähän komeaan, charmanttiin ja uniformupukuiseen hahmoon!

Elokuva oli hyvä mielestäni, vaikka kriitikot antoivatkin tälle huonoja arvosteluja - kuten aina näille vanhoille suomalaisille elokuville. Alussa en odottanut mitään hyvää elokuvalta, kun tuntui, että Isma ja Helinä vain kirmaisisivat niityillä ja metsissä. Odotin jotain siirappista roskaa. Siltä se ei enää vaikuttanut, kun ruutuun ratsasti tämä mahdikas kasakkajoukko!

En ole ennen Kalervo Nissilään (Kuisma) niinkään törmännyt missään elokuvassa mitä olen nähnyt. Hänellä oli hyvä lauluääni, ja se runollinen Helinän kosiskelukin kuulosti vakuuttavalta, vaikka kummalliselta - sitä kun ei nykyaikana kuule missään. Elina Pohjanpää (Helinä) oli yhtä loistava kuin aina. Todella osaa näytellä, ja lumouduin siitä kohtauksesta, kun Helinä itki Kuisman perään ja kaatui maahan kasakoiden hevosten laukatessa täysin vierestä.

Voisin suositella tuota elokuvaa kyllä. Kannattaa katsastella! Huomenna tuleekin sitten sotilasfarssi "Kaikkien naisten monni" ja luojan kiitos olen silloin jo kotona! Huomenna on kolmen tunnin ranskan koe aamulla. Voisi ehkä vähän lukea sanoja, kunhan ehdin...Ja täytyy huomenna hakea kirjastosta se "Ihmiset suviyöstä", en tänään ehtinyt/saanut kyytiä, ja se oli tänään sinne tullut Lieksan kirjastosta.

Niin, ja tänään saatiin huoneeseeni sille seinälle ne tapetit! Hieno tuli, ja nyt enää täytyy rahdata muu roju sinne huoneeseen takaisin.

No comments:

Post a Comment

Polite comments make my day!

Go raibh maith agat!

Yours sincerely,
Sara Kristiina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...