Monday, February 8, 2010

Ihmiset suviyössä (1948)

Katsoin äskettäin Valentin Vaalan ohjaaman elokuvan "Ihmiset suviyössä" vuodelta 1948. Olin odottanut kyseisen elokuvan näkemistä jo kauan aikaa, enimmäkseen siitä syystä, että Martti Katajisto näyttelee siinä Nokiaa, joka on homoseksuaali (ja onhan tämä Vaalan ohjaama). Oli mielenkiintoista nähdä, miten homoseksuaalisuus on ilmaistu näin vanhassa elokuvassa. Oletin, että se olisi tullut sieltä pelkkänä hyvin minimaalisena piilovihjailuna, mutta se tuli yllättävän suoraan Nokian suusta! Se dialogi Martin viimeisessä kohtauksessa oli ihana ja Martti oli niin mahtava ja vaikuttava. Ei ihme, että hän sai roolistaan Jussi-palkinnon!

Elokuvassa siis kerrottiin eri ihmisten tarinaa suviyönä (pohjautui F. E. Sillanpään romaaniin), mutta minua jäi hieman harmittamaan se, kun keskityin enimmäkseen vain Nokiaan. Meni hieman ohi nämä muut hahmot, kun silmä kovana odottelin vain Martti Katajiston kauniiden kasvojen ilmaantumista näkyviin. Ja olin niin hurmioitunut hänestä, että leikin vähän kameralla... Eihän Martti nyt mitään karismalleen ja viehätysvoimalleen voi, kun hän vie huomion täysin muista hahmoista, hih.

Täytyy kyllä katsoa tuo elokuva uudestaan ja keskittyä muihinkin hahmoihin, eihän siitä muuten voi oikein mitään sanoa. Ja onhan tämä palkittu ja menestynyt elokuva, pakko se on uudestaan katsoa ja keskittyä ihan kunnolla!

MARTTI KATAJISTO -KUVASARJA


Kuvat siis otin tästä elokuvasta ja ihan itse käyttämällä kameraa ja sitten vain muokkasin niistä parempilaatuisia.

No comments:

Post a Comment

Polite comments make my day!

Go raibh maith agat!

Yours sincerely,
Sara Kristiina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...