Wednesday, February 3, 2010

Armeijassa ne aakkoset opetetaan.

Tänään tuli siis katsottua tämä mahtava sotilasfarssi "Kaikkien naisten monni" vuodelta -52, jälleen kerran Fennada-filmiltä. Lasse Pöystin ohjaus ja tähditys ei voi tietää mitään huonoa minun mielestäni. Ja sitä tämä ei kyllä tiennytkään! Vaikka tämäkin elokuva on saanut kylmää kyytiä kriitikoilta, niin silti nauroin suupieleni kipeiksi alokas Niemisen hassuudelle ja kommelluksille. Kriitikot ei ymmärrä hyvää huumoria!

Elokuvassa siis lukutaidoton ja tohelo alokas Nieminen, joka toteuttaa kaikki käskynsä vähän liiankin kirjaimellisesti, herättää varuskuntakaupungin naisten sympatiat, ja he päättävät opettaa avutonta alokasta lukemaan. Tämä herättää tietysti kateutta miehissä, kun alokas Niemistä naiset koko ajan tavoittelevat ja pyytävät kahville.

Pidin niin paljon tästä elokuvasta! Lasse Pöysti oli mahtava, ja dialogit olivat tässä ihan eri hauskoja. Onneksi minulla loppui tänään koulu aikaiseen, niin ehdin hyvin kotiin tätä nauhoittamaan! Oli aamulla nimittäin ranskan koe, meni ihan hyvin. Mutta siis joo, tämän aion ehdottomasti katsoa uudestaan tässä jossain vaiheessa. Ehdottomasti.

Ja kävin tänään kirjastosta hakemassa sen "Ihmiset suviyössä" VHS:n, ja myös nappasin mukaani Georg Malmsténin levyn sekä toisen levyn, joka on täynnä vanhoja merimieslaulelmia! Ihanaa. Ja nyt minun täytyy mennä lukemaan historiaa. Kyllä kelpaa lukea tuolla ihanassa uudessa huoneessani!

No comments:

Post a Comment

Polite comments make my day!

Go raibh maith agat!

Yours sincerely,
Sara Kristiina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...