Thursday, January 28, 2010

Elokuvia ja elokuvia.

Eilen sain katsottua Fennada-Filmi elokuvan "Vääpelin Kauhu" vuodelta 1957. En ymmärrä, miten leffakriitikot olivat antaneet tälle elokuvalle vain yhden tähden. Melkein jok'ikinen. Muutama kaksi tähteä siellä oli. Olisi nyt kuitenkin edes kolmen tähden arvoinen.


Leo Jokela ja Lasse Pöysti, "Vääpelin Kauhu", 1957 (lehtikuva)

Pidin kovasti tästä elokuvasta! En ole ennen hirveästi sotilasfarsseja katsellut, mutta pidän niistä. Kaikki armeija-aiheiset elokuvat ovat mielenkiintoisia. Tämä elokuva oli hyvin hauska, tuli naurettua paljon! Etenkin Lasse Pöystin "pärinäpoika" ja Heikki Savolaisen "jermu" hahmoille. Toki se herra Kukkolakin oli hauska hahmo!

Oli outoa nähdä Spede Pasasta noin nuorena. Ja tanssimassa rokkia! Se oli hauska kohtaus, täytyy sanoa. Ja muutenkin nämä simputukset naurattivat, vaikka tunsinkin myötähäpeää kun Lassen wnb-kovanaamahahmoa nöyryytettiin. Hyvä elokuva.

Tänään sitten katsoin elokuvan "Maailman Kaunein Tyttö" vuodelta 1953. Rakastuin lopullisesti Tauno Paloon. Hän oli niin hurmaava ja hänen hahmonsa Jack Coleman oli niin herrasmies. Charmantti sellainen. Elokuvaa tähditti myös Armi Kuusela! Ja bongasin sieltä myös Maija Karhin, joka näytteli myös tuossa "Vääpelin Kauhussa" sekä elokuvassa "Pää pystyyn Helena" Päivi Junkkeria! Ja hän onnistui Päivinä, vaikka pidinkin aluksi Elina Pohjanpään suoritusta sellaisena, jota ei voisi kukaan syrjäyttää. Mainioita olivat molemmat. Tekee mieli katsoa ihan vaan Elina Pohjanpään takia se "Näkemiin Helena", ja olihan siinä Lasse Pöystikin! Ja Jussi Jurkkaa unohtamatta.

Elina Pohjanpää. (kuva täältä)

En ymmärrä, miten en tunnistanut "Maailman kauneimmassa tytössä" Tarmo Mannia, vaikka olen nähnyt monta elokuvaa, jossa hän on ollut, mm. "Dynamiittityttö", "Sinut minä tahdon", "Tuntematon Sotilas", "Sven Tuuva" jne. Hän oli tässä elokuvassa kuitenkin hurmaava. Ja olin haljeta naurusta, kun 'keittiötar' Mimmi koko ajan taputteli Mannin hahmon maisteri Martti Katajan poskea ja leperteli sille.

On se muuten aika jännä, että tunnistan aina Ossi Elstelän nimen elokuvien alkuteksteissä, mutta sitten en kuitenkaan muista lainkaan, että minkänäköinen hän on. Aina tulee sellainen: "hei tuo on ollut jossain toisessakin leffan alkuteksteissä tuo nimi". Niin, se on muuten hauskaa bongata tuttuja nimiä alkuteksteistä! Ja sitten yrittää muistaa, mistä nimi on tuttu, ketä hän mahtaa näytellä ja niin edelleen. Se on hauskaa.

No, se niistä elokuvista. Eilen käytin koko iltapäivän ja illan julisteiden irroittamiseen seiniltä ja katosta. Oli melkoinen urakka, ja siinä menikin se koko aika. En ehtinyt imuroida huonetta enkä järjestellä vaatteita hyllyyn. No, onneksi huomenna on koulua vain yksi tunti, joten voin siivota huonettani koko päivän! Ja mietimme jo eilen ja tänään, millaisiksi maalaamme/tapetoimme huoneen seinät. Kattokin pitäisi laittaa uusiksi, koska näyttää ihan siltä, että se kohta romahtaa! Sitten pitää hankkia syksyisiä tauluja ja maljakko täynnä syyslehtiä ja kaikkea muuta mukavaa. Laitan varmaan kuvaa sitten, kun se on valmis se huone. Tulen varmasti pitämään siitä.

Sellaista tänään.

Uusi kamera on ihana<3 (Kuva taitaa olla äidin ottama?)

No comments:

Post a Comment

Polite comments make my day!

Go raibh maith agat!

Yours sincerely,
Sara Kristiina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...