Saturday, January 23, 2010

70 vuotta sitten.

Tänään tuli kuluneeksi 70 vuotta siitä, tarkalleen, kun Venäjä pommitti Nurmesta. Piti leikata talteen tuohon vintage -leikekirjaani lehtileikkeet, jotka käsittelivät Nurmeksen pommitusta. Pitää ensi viikolla käydä lukemassa tarkemmin Nurmeksen museosta, jos siellä olisi tarkemmin tietoja näistä pommituksista, joissa kuoli 21 henkilöä ja useita loukkaantumisia.

Niin, olin siis siellä Joensuussa TET-harjoittelussa Itä-Suomen yliopistossa pari päivää. Olin Lauran luona yötä, ja oli hauskaa. Kierreltiin yliopistoa ja käytiin seuraamassa paria tuntiakin, biologiassa katsottiin, kuinka opiskelijat leikkelivät oikeaa sian sydäntä! Se oli mielenkiintoista. Mukavinta oli tietysti "koulupäivän" jälkeinen shoppailu. Kiertelin kirpputorit ja löysin yhteensä kahdella eurolla ihanat, mustat hienostokäsineet, sinivalkoraidallisen paidan ja ruskean hameen. Siis yhteensä 2€! Ja Glitteristä ihanat, keltaiset nappikorvikset, kunnon 50-luvun tyyliin. Ja ostin vielä ystävälle syntymäpäivälahjan. Ja tietysti ruokaa. Oli hauskaa, etenkin junamatkalla! Harmittaa vain, kun en saanut ostettua taaskaan karvahattua itselleni! Enkä sitä Glitterissä olevaa 27 euron hiuskoristetta... Huoh.

Minulla on pian koeviikko. Aloitin tänään lukemaan maantieteen kokeeseen, joka on jo tiistaina. Se on vain pienimuotoinen koe. Uskon, että menee hyvin, jos jatkan lukemista. Ja historian kirjaankin olen jo ehtinyt tarttua!

Olen saanut väkerreltyä tuota leikekirjaani paljon, se on melkein täynnä! Ja nyt olisi tulossa uusi satsi ihania 40-50 lukujen muotikuvauskuvia, ja äsken skannasin Elokuva-Aitta lehdestä pari kuvaa Lea Joutsenon haastattelusta. Tänään katsoin uudemman kerran Neiti Tuittupään, ja pidän aina vain enemmän Joutsenosta! Siinä vasta koomikko! Ja tänään tulee yöllä elokuva Vampire Bats, jossa näyttelee ihana Lucy Lawless. Muuten en sitä kyllä edes katsoisikaan. Tulee sen verran myöhään ja juoni kuulostaa aika .. noh.

Lea Joutseno (Elokuva-Aitta 1967 N:o 7)

No comments:

Post a Comment

Polite comments make my day!

Go raibh maith agat!

Yours sincerely,
Sara Kristiina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...