Monday, November 9, 2009

Seilailevaa tekstiä.. ~

Ajattelin kirjottaa ihan vaan jotain, mitä mieleen tulee. Saa nähdä, millasta tekstiä saan aikaan tällä kertaa. Kirjakielellä mennään? Selvä homma.

Täytyy kyllä sanoa, että Olavi Reimas on komea mies. Oli komea mies, ehkä paremmin. Mutta kyllä hän elää valkokankaalla. Ja televisioruudussa. Tekee mieleni katsoa nimittäin elokuva "Vain Sinulle", jossa Olavi näyttelee hassunhauskaa tohtoria. Tapio Rautavaarakin seikkailee mukana.
On se jännä, miten ennen vanhaan miesnäyttelijät olivat komeita. Nyt kun kahtoo suomalaisia elokuvia, niin siellä ei ole ketään oikeasti komeaa miestä. Ei sellaisia, kuin esimerkiksi juuri Olavi Reimas, Ekke Hämäläinen tai Tapsa. Tai Martti Katajisto, Leif Wager..

Ei ole edes toista Lasse Pöystiä! Lasse oli hyvin suloinen olento, silloin nuorena. Katsoin juuri tänään Lassen tähdittämän elokuvadokumentin "Miss Eurooppaa etsimässä." Se oli ihana, etenkin kun siinä oli hurjasti missejä ja kuolasin heidän ihania kellomekkoja ja pukuja. Lasse oli yhtä suloinen kuin ennenkin.
Harmittaa, kun ei ollut Lassea enää näyttelemässä Helena -sarjan viimeisessä osassa, "Pää Pystyyn Helena", Lennua (sain kuin sainkin sen katsottua, vaikka se pätkikin). Lasse näytteli siinä Helenan toisiksiviimeisessä osassa "Näkemiin, Helena!" sitä Lennua niin vakuuttavasti, että siitä ihan liikuttui.

Tuon vikan Helena -elokuvan Lennu, Pertti Weckström ei ollut jotenkin .. Jotain siinä oli vialla! Ei Lennun rooliin saa muita laittaa kuin Pöysti.. Pöysti vain näyttää niin Lennulta! Ja Pöystin surulliset kasvot liikuttavat kovin..

Päivin rooliin valittu Maija Karhi, tuossa viimeisessä Helena -elokuvassa oli hyvä! En edes huomannut heti että se ei ole sama mitä edellisessä elokuvassa. Ja hänen ääni oli samanlainen ja ilmeet ... Hän oli mainio!!
Tekee ihan mieli lukea nämä Aino Räsäsen Helena-romaanit. Ainakin Lennuksi kuvittelisin Pöystin.. En Weckströmiä, ei ei ei.

Nyt olen lukemassa - edelleen - tuota Leifin kirjaa. Olen vasta puolessa välissä. Vaikka tuntuu, että olisin lukenut sitä koko ajan koulussa, en vaan pääse silti siinä eteenpäin. Junnaan vaan tuossa puolessavälissä. Mutta ei se mitään, tuo kirja on niin ihana että voisin lukea sitä vaikka koko loppuelämäni. Ei haittaa, vaikka se ei loppuisi koskaan. Leifin omin sanoin kertoma tarina.. Jännittävää!
Nyt en keksi sanottavaa. Joo, mun elämään ei näköjään nyt muuta mahdu, kuin nuo elokuvat.. ja Pöystit ja muut!

No comments:

Post a Comment

Polite comments make my day!

Go raibh maith agat!

Yours sincerely,
Sara Kristiina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...